20% på ett helt köp med kod: OFF20

Skapa sommarkänsla med tunna gardiner

hasta-1

Ett par skira, tunna gardiner som fladdrar lätt av brisen från ett öppet fönster – det är väl sommarkänsla om något? Tunna gardiner är dessutom ett vinnande koncept när det kommer till ljusinsläpp, då det skira tyget släpper igenom mycket naturligt ljus men samtidigt skärmar av mot solens starka strålar.

Här tipsar vi om 4 sätt att inreda med tunna gardiner och lär dig om hur du hänger upp gardinerna på bästa sätt för härlig sommarkänsla även inomhus.

1. Tunna gardiner med mönster 

Vill du sätta en personlig prägel på din inredning? Mönster är ett snyggt sätt att skapa effekter i hemmet, men kan ofta känns svårt att inreda med när det gäller starka och distinkta mönster. Ett par tunna mönstrade gardiner kan skapa snygga effekter då ljusinsläppet förstärker strukturen i gardinen. Att dessutom satsa på mönsterstruktur istället för att blanda olika färger är en bra början då du fortfarande får en enhetlig känsla i hemmet. 

2. Ljusa färger för luftig känsla

Ljust och fräscht har länge förknippats med neutrala färger som beige i och vit i inredningsvärlden, men det går faktiskt att vara lite mer kreativ än så när det gäller färgval och samtidigt behålla den där luftiga känslan. Satsa på en tunn gardin i en ljus, somrig färg med stort ljusinsläpp i vår – färg har aldrig varit trendigare och med en skir gardin i färg kan du verkligen liva upp ditt hem utan några permanenta förändringar. Bleka, rosa toner är riktigt trendigt just nu och kombineras dessutom otroligt vackert med den skandinaviska favoritfärgen beige. Eller varför inte satsa på ett par tunna gröna gardiner för en frisk känsla som piggar upp och ger energi?

3. Trendig hotelluppsättning

Den populära hotellstilen är fortfarande högst aktuell inom inredningsvärlden och i sovrum specifikt kan det vara riktigt snyggt och praktiskt att satsa på gardiner i två lager. En tunn gardin fungerar då som de undre lagret för ljusinsläpp och insynsskydd under dagtid, och de övre lagret av en tjockare gardin dras för nattetid för att stänga ute ljuset. Använd rynkbandskrokar för att få till de snygga hotellvågorna och häng gardinerna på en praktiskt gardinskena med dubbla spår i taket för att enkelt kunna öppna och dra för de olika gardinlagren.

4. Gardiner som insynsskydd 

Att täcka ett helt fönsterparti med skira gardiner är både snyggt och praktiskt då gardinen fungerar som insynsskydd – extra praktiskt om du har stora fönster med mycket insyn. Du slipper även blockera det naturliga ljuset och skapar en luftig men ombonad känsla i rummet. Med gardinskenor får du den effektfulla looken med tunna gardiner från golv till tak som även ger effekten av rymd och högt till tak. Om du har riktigt breda fönsterpartier att täcka, kan du skarva ihop flera gardinskenor för att låta gardinerna löpa hela vägen. Ett bra tips är att komplettera dina gardinskenor med glid på lina – ett enkelt sätt att säkerställa att vecken blir jämna och enhetliga över hela fönsterpartiet.

Vackra skira gardiner Minna i matrum.
Gardin Minna
Vackra skira gardiner Minna i matrum.
Gardin Minna

Vanliga frågor om gardiner

Vilken höjd ska jag beställa?

Höjden beror på vilken gardinskena och krok du kombinerar. I vår gardinguide kan du läsa mer om hur du mäter för att få den perfekta höjden på dina gardiner.

Vilken bredd ska jag beställa?

Välj mellan en gardin i enkelbredd (132 cm) eller dubbelbredd (268 cm). Lär dig mer om hur du ska tänka när det gäller bredden i vår gardinguide. Du kan också måttanpassa bredden efter dina exakta mått när du bokar en digital rådgivning online.*

Vilket tyg ska jag välja?

Struktur, ljusinsläpp, färg, material- valen är många när det gäller gardiner. Se hela vår gardinkollektion och börja med att beställa tygprov så du får se och känna på tyget i verkligheten innan beställning.

Hur hänger jag upp mina gardiner?

Resultatet av upphängningen beror på vilken gardinkrok du använder och hur tätt du sätter krokarna. I vår guide för upphängning lär du dig mer om de olika gardinkrokarna och vilka resultat dessa ger.

Du kanske också gillar:
Hemma hos Anita Ibric
Inred med grönt- 3 nyanser för energi och harmoni
Inred med pasteller

Loading