GUIDE

Stora fönsterpartier

Lamellgardin Opti Pro, mörkläggande, måttillverkad, vit

Stora fönsterpartier gör ditt rum underbart ljust och härligt men kan också vara ett problem om sommaren när solen bländar och gör det väldigt varmt inomhus. Därför är det ofta bra med ett avskärmande solskydd som dämpar men ändå släpper igenom ljuset så att du får lagom ljusstyrka i rummet.

Måttillverkad gardin Lina, varmvit
Emerald ljusbrun lamellgardin, Väv Diamond
Sammetsgardin beige med vit skir gardin
Vida vit
Emerald vit lamellgardin, Väv Diamond

1. Lamellgardin

Lamellgardinen är ett solskydd som är gjort för att avskärma just i stora fönster. Med vertikala textillameller som kan vinklas kan du variera ljusinsläppet och du kan även dra bort hela gardinen när du inte vill ha någon avskärmning alls. Vi har både måttillverkade lamellgardiner och färdiga, fasta bredder.

2. Gardinlängder

Gardinlängder gör sig också riktigt bra i stora fönster. För större fönster kan du måttbeställa en gardin, antingen här eller hos närmaste återförsäljare. Måttillverkade gardiner levereras färdigfållade så att det bara är att sätta upp gardinerna när de kommer.

I ett stort fönsterparti passar det bra med “hotellgardiner”, dvs gardiner som sätts högt i tak och löper ända ned till golvet. Det ger ett maffigt och lyxigt intryck liknande det du ser på många hotell.

Hotellgardin Leo extra hög och bred, Hasta
Rullgardin för stora fönster

3. Stora rullgardiner

När vi gör riktigt stora rullgardiner som är över 2 m både på höjden och bredden så behöver väven ofta skarvas. Skarven är mycket diskret och placeras då så långt upp på rullgardinen så att den ska synas så lite som möjligt Extra stora rullgardiner beställer du hos närmaste återförsäljare.

Architect rullgardin

Architect är en kraftigare mekanism som finns i bredder upp till 290 cm, kan fås med eller utan monteringslist. Monteringslisten gör att rullgardinen blir mycket enkel att montera. Finns i extra höjd upp till 280 cm.

RCL rullgardin

Behöver du en extra hög rullgardin i tjock screenväv tar det större plats på rullen. Då passar RCL (Rollerblind Components Large) rullgardin bra, eftersom fästet är större. Upp till 290 cm bredd och 280 cm höjd. 

XL-rullgardin

Behöver du en riktigt stor rullgardin har vi vårt XL-sortiment som finns i bredder upp till 4 m.

Loading