Lamellgardin

Lamellgardinen är ett solskydd som är gjort för att avskärma just i stora fönster. Med vertikala textillameller som kan vinklas kan du variera ljusinsläppet och du kan även dra bort hela gardinen när du inte vill ha någon avskärmning alls. Vi har både måttillverkade lamellgardiner och färdiga, fasta bredder.

Monoflex lamellgardin i standardmått

 • Prisvärt alternativ
 • Fasta bredder på skenan
 • Köp till så många lameller du behöver
 • Höjden kapar du enkelt själv
 • Både vinklas och öppnas med dragstav

Monoflex är vår lamellgardin i standardmått som vi har som lagervara. För en komplett lamellgardin köper du en lamellgardinsskena och sedan ett antal paket textillameller beroende på hur bred skena du väljer.

Köp Monoflex här
Lamellgardinsskena Monoflex Hasta Måttbeskrivning
Monoflex Lamellgardin Lameller HAsta

Paket med 8 st lameller täcker 60 cm bredd.

lamellgardin monoflex

Lamellgardinskena med stav både för att flytta gardinen och vinkla lamellerna.

Måttillverkad lamellgardin

 • Tillverkas helt färdig i exakt mått.
 • Större valfrihet – välj mellan ett stort antal lamellvävar.
 • 3 veckors leveranstid
 • Mycket enkel montering
 • Skena av mycket hög kvalitet
 • Vinklas och justeras med lina och kedja

När du beställer en måttillverkad lamellgardin hos en av våra återförsäljare kan du välja och vraka i en stor kollektion med vävar. Vi kan även göra specialmodeller som t.ex. med mittöppning eller en lamellgardin för sneda fönster. Ta med en bild eller en ritning på ditt fönster så hjälper våra återförsäljare dig.

Lamellgardin måttbeställd Hasta

Stora rullgardiner

Hastas standardrullgardiner finns i bredder upp till 2 meter. Behöver du en bredare rullgardin finns flera alternativ av måttillverkade rullgardiner i olika prisklasser. När vi gör riktigt stora rullgardiner som är över 2 m både på höjden och bredden så behöver väven ofta skarvas. Skarven är mycket diskret och placeras då så långt upp på rullgardinen så att den ska synas så lite som möjligt.

architect rullgardin med monteringslist

Architect rullgardin
(upp till 290 cm bredd)

Architect är en kraftigare mekanism som finns i bredder upp till 290 cm. Architect kan du få med eller utan monteringslist. Monteringslisten gör att rullgardinen blir mycket enkel att montera. Finns i extra höjd upp till 280 cm, men mekanismen är för liten om du valt en tjock screen-väv i hög höjd. Då passar RCL nedan bättre.

Architect beställer du hos närmaste återförsäljare.

Rullgardin RCL för stora rullgardiner

RCL rullgardin

(Upp till bredd 290 cm och höjd 280 cm)

Behöver du en extra hög rullgardin i tjock screenväv tar det större plats på rullen. Då passar RCL (Rollerblind Components Large) rullgardin bra, eftersom fästet är större.

RCL rullgardiner beställer du hos närmaste återförsäljare.

xl stor rullgardin

 XL-rullgardin

(upp till bredd 500 cm)

Behöver du en riktigt stor rullgardin har vi vårt XL-sortiment som finns i bredder upp till 5 m och höjder 5 m. Gå till närmaste återförsäljare så guidar de dig till rätt XL-rullgardin.

XL-rullgardiner beställer du hos närmaste återförsäljare.

Gardinlängder

Vill du avskärma i ett större fönsterparti kan även en skir gardinlängd passa bra. För större fönster kan du måttbeställa en gardin, antingen här Måttillverkade gardiner eller hos närmaste Återförsäljare. Måttillverkade gardiner levereras färdigfållade så att det bara är att sätta upp gardinerna när de kommer.

I ett stort fönsterparti passar det bra med ”hotellgardiner”, dvs gardiner som sätts högt i tak och löper ända ned till golvet. Det ger ett maffigt och lyxigt intryck liknande det du ser på många hotell.

Här kan du läsa mer om hur du sätter upp hotellgardiner.

skimra måttillverkad gardin vit
Måttilvlerkad gardin - Hotellgardin

Panelgardiner

Panelgardiner passar bra i stora fönsterpartier och fungerar som ett bra och flexibelt solskydd när du vill kunna variera mellan avskärmning och fri sikt. Välj en panelgardin i standardmått 45×250 cm eller beställ en måttillverkad efter dina egna mått hos närmaste återförsäljare.

day&night panelgardin

Designpanel med smart funktion

Vår Day&Night är en panelgardin med transparenta ränder i två lager, vilket gör att du kan välja mellan att ha helt eller delvis avskärmat. Ränderna ger även en fin effekt i fönstret.

Day&Night panelgardin är ett fint alternativ i stora fönsterpartier där du vill kunna avskärma helt men också vill kunna njuta av utsikten.

Panelgardin Day&Night vit Hasta