Gardinstänger

Handla våra gardinstänger här

gardinstänger hasta antikmässing

Kompletta gardinstänger i reglerbar storlek

När du köper en komplett gardinstång har vi lagt med en reglerbar gardinstång, gardinknoppar och de fästen du behöver – snabbt och enkelt. Genom att en mindre stång ligger i en större stång kan du dra ut den och du kan justera stångens längd inom ett visst spann.

hasta gardinstänger flex mix och match

Gardintillbehör Mix&Match

Vi säljer även gardinstänger i lösa delar, där du köper stången, ändknoppar och väggfästen för sig. På så sätt kan du mixa och matcha precis så som du vill ha det!

trästänger empire hasta

Empire och andra trästänger

För det mer klassiska hemmet passar Empire, en serie trästänger i patinerad vitguld och svartsilver. Vi har även traditionella vita trästänger för en lantlig känsla. Våra träprodukter säljs styckvis.

gardinstång premium selection

Premium Selection

Premium Selection är en serie gardinstänger i rostfritt stål och trä med designfästen och ringar inkluderade. Premium Selection är inte reglerbara, utan säljs i fasta mått utan skarv.

Gardinuppsättningar på gardinstång

hällor på gardinstång

Direkt på stången med hällor

Har du en gardin med hällor på baksidan kan du dra gardinen direkt på stången. Alla Hastas gardiner har ett combo-gardinband med bland annat hällor.

gardinuppsättning med ringar på gardinstång

Gardinuppsättning med ringar

Vill du ha en mer exklusiv uppsättning med fina veck kan du sätta upp gardinen på stången med gardinringar.

Klicka här så berättar vi mer om hur du gör snygga veck på gardinen.

öljetter på gardinstång

Gardinuppsättning med öljetter

En öljettgardin har färdiga ringar med hål som du trär gardinstången igenom. Har du en vanlig gardin, eller vill sy en gardin själv, kan du köpa öljetter av oss som du enkelt klämmer fast på gardinen.

Placering av gardinskena/gardinstång

Intuitivt väljer vi ofta en gardinstång som är ungefär lika bred som fönstret, eller kanske några cm till och monterar den precis ovanför fönstret. Detta gör att gardinerna skymmer mycket av fönstret.

Väljer du istället en bredare gardinstång/gardinskena och monterar den närmare taket upplevs fönstret som större och rummet som högre och luftigare.

Gardinskena tak placering

Fönstret är lika stort i de två bilderna.

tips för att hänga gardiner