Guide

Så hänger du upp gardiner

Wavegardin med rynkbandskrok | Foto: @a.i.interior

Veck med 2-fingerkrok

Välja krok

Våra gardiner kan användas med samtliga gardinkrokar. Det som avgör vilken krok du ska ha är vilket slutresultat du önskar uppnå. 

Rynkbandskrok

Rynkbandskroken är enkel att använda, med denna kan du få till hotellvågor (även kallat wave- eller loungegardin). Denna krok fungerar till alla typer av skenor.

Fingerkrok

Fingerkroken finns i flera versioner: 1, 2 eller 4 finger och låg eller hög fattning. 

Den låga fingerkroken gör att gardinen hamnar högre upp, vilket är perfekt när du vill dölja skenan. Den kan användas till samtliga av våra skenor förutom u-skenan och hotellskenan (eftersom de är så låga slår kroken då i taket). 

Den höga fingerkroken gör att gardinen hamnar i samma höjd som kroken, dvs under skenan. Denna kan användas till alla skenor i vårt sortiment.

Så sätter du i krokarna

På gardinens baksida hittar du vårt comboband. Det är antingen vitt eller transparent, beroende på vilken gardin du har. De ser lite olika ut, men har båda samma typer av fållor. De stora hällorna kan du trä direkt över din gardinstång, i de lite längre fållorna sätter du fingerkrokar och i de små fållorna högst upp sätter du rynkbandskrokar. Därtill finns ett snöre som du kan använda när du vill få pennveck, då drar du i snörets ändar för att skapa rynkor.

Rynkbandskrok

En generell rekommendation är att sätta rynkbandskrokarna med ca 10 cm avstånd mellan varje. Använder du glid på lina ger 16 cm mellanrum bäst resultat. För att få fina avslut på båda sidor av gardinen är det viktigt att använda ett jämnt antal kroka.

Fingerkrok

Vi rekommenderar att sätta fingerkrokar med ca 5 cm mellan varje finger, och sedan även mellan respektive krok.

How to measure

Hänga upp gardiner

Hotellkänsla

Alla tyger