Inred med grönt- 3 nyanser för energi och harmoni

header-1

Gröna nyanser är perfekt för dig som vill få in lite mer färg i din inredning- utan att gå ”all-in” direkt. Att experimentera med grönt som accentfärg är ett bra sätt, men om du önskar mer helhetskänsla så kan det vara en god idé att jobba med de gröna nyanserna som bas i din inredning. Om du inte känner dig redo att måla om, så är gardiner ett utmärkt sätt att skapa känslan i rummet – och kan dessutom enkelt bytas ut vid behov.

Hotellgardin Lina mörkgrön i vardagsrum

Hotellgardin Lina ljusturkos

dovgron-viska

Kombinera takmonterade gardinskenor med rynkbandskrok för att skapa en härlig hotellkänsla i hemmet som känns lyxig och genomtänkt. Oavsett om du önskar mörkläggning eller ljusinsläpp så kan ett par snygga gardiner verkligen lyfta ett helt rum!

Här listar vi 3 härligt gröna nyanser som är lika snygga en och en som kombinerade tillsammans och dessutom skapar energi och lugn i ditt hem i en tid där vi behöver båda delarna som mest!

Naturnära skogsgrönt

Bjud in naturen i hemmet med djupa nyanser av grönt som för tankarna till våra svenska skogar! Denna avkopplande nyans är perfekt för rum som sovrum där återhämtning och ro står i fokus. Satsa på en mörkläggningsgardin som både är funktionell och riktigt snygg och kombinera med en tunnare gardin ton i ton för en härlig hotellkänsla. Med gardinskenor i taket och rynkbandskrokar skapar du enkelt en trendig gardinuppsättning med hotellvågor (wave).

Även vardagsrummet är en bra plats för denna djupa, murriga nyans där vi vill skapa en lugn känsla att landa i efter en lång dag. Den skogsgröna nyansen är riktigt snygg och kombinera med mörkare träslag för en lyxig känsla och en elegant touch.

En av årets stora trender handlar om en nostalgisk retrokänsla där äldre möbler och loppisfynd gärna blandas med nytt i inredningen. Här är den skogsgröna nyansen ett givet inslag som omfamnar och för tankarna till en svunnen tid.  

Ljust och skandinaviskt

Ljusa kulörer och minimalistisk inredning har länge karakteriserat den skandinaviska stilen, men även här ser vi hur den växande färgtrenden börjar smyga sig in och vi rör oss bort från hem inredda uteslutande i neutrala nyanser som beige och grått.

De nya nyanserna av grönt som trendar under 2024 är ljusa, mer lekfulla i toner som mint och ljus turkos – ett perfekt val för ett hem inrett i skandinavisk stil med en fräsch och uppiggande känsla. Även denna nyans är inspirerad av naturen, men i motsats till den mörka, murriga gröna för denna nyans tankarna mot vind och vatten och en frisk, krispig atmosfär som piggar upp och ger oss ny energi. Denna nyans passar även fint att kombinera med naturmaterial och ljusa träslag som är populära inslag in den skandinaviska stilen.

Skapa lugn med dova kulörer

För den som tvekar lite över färgtrenden, kan en dovare nyans av grönt kännas enklare att börja med. I år ser vi många klara, starka färger dominera i inredningsvärlden och även i dessa fall kan en dovare bas skapa en lugnande känsla som känns rofylld och harmonisk.

Att välja en nedtonad nyans i grönt ger en mysig och ombonad känsla och är därför ett perfekt val i sovrum där vi vill satsa på en färg som inte känns alltför intensiv.

Grön är generellt en tacksam färg att kombinera med övriga färgnyanser, och en dovare grön fungerar som en perfekt bas att bygga på med accentfärger i klarare, starkare nyanser. Förstärk den naturnära känslan med fräscha inomhusväxter och du har skapat en oas av ditt hem där både ny energi och återhämtning går hand i hand.

Du kanske också gillar:
Inred med pasteller
Sätt färg på våren
3 skäl att välja måttanpassade gardiner

Loading