20% på ett helt köp med kod: OFF20

3 skäl att välja måttanpassade gardiner

När vi önskar förnya vårt hem och vår inredning, är nya snygga gardiner ett enkelt sätt att göra stor skillnad med små medel. Det kräver inte heller någon större arbetsinsats och behöver inte kosta skjortan. Att addera textilier i sin inredning skapar dessutom värme och ger ditt hem en ombonad, harmonisk känsla.

När vi vill förbättra och uppdatera vårt hem är många av oss otåliga och vill att detta sker så snabbt som möjligt. Färdigsydda gardiner som kan levereras omgående kan kännas som det självklara valet, men faktum är att ett par välsydda, måttanpassade gardiner i perfekta mått för just ditt unika hem kan vara väl värt att vänta lite extra på!

Nedan listar vi 3 goda anledningar till varför måttbeställda gardiner ofta är det bästa och mest prisvärda alternativet i slutändan.

Hotellgardin Leo extra hög och bred, Hasta
Måttillverkad gardin Viska, vit

1. Perfekt passform

Gardiner med mått perfekt anpassade för det unika hemmet ger en extra känsla av lyx! Allra snyggast blir gardinerna med en längd som innebär att de hänger ca 1 cm ovanför golvet. På så sätt kan gardinen hänga fritt och vecken blir snygga och jämna uppifrån och ner. Du får dessutom en snygg helhetskänsla som ser genomtänkt ut- perfekt passform för just ditt unika hem helt enkelt!

Genom att även anpassa bredden får du gardiner med de ultimata måtten både stil- och funktionsmässigt. Har du olika mått på väggarna som du vill täcka bredvid fönstret, så kan det vara svårt att få samma utseende på respektive gardin om du använder samma gardinbredd på både sidor. Genom att beställa bredder anpassade för de exakta måtten, så får du jämna, snygga veck som ger ett stilrent helhetsintryck.

Gardin Lina grå Hasta
Gardin Lina, beige

2. Slipp fållningen!

Att själv fålla sina gardiner kan kännas både omständligt och tidskrävande. För den ovane kan det dessutom vara svårt att få till det perfekta resultatet med en snygg och välsydd fåll. Med måttanpassade gardiner är förarbetet med mätning redan gjort vid leverans – och gardinerna är direkt redo för den roliga delen- att hängas upp och förgylla ditt hem!

Rynkbandskrok, waveuppsättning

3. Välj din stil – anpassa den inte!

Även om det finns en uppsjö av skenor, krokar och andra tillbehör att använda för att styla dina gardiner, kan gardiner i standardiserade mått ofta begränsa urvalet. Det är valet av gardinkrokar och skenor som reglerar vart gardinen hamnar i förhållande till taket, och en standardlängd kan ibland innebära att du måste anpassa dig efter funktionen när du väljer tillbehör, istället för att utgå ifrån stilen du faktiskt önskar.

Då alternativen som återstår är att själv fålla gardinen eller helt enkelt låta den vara för lång eller kort, erbjuder måttanpassade gardiner möjligheten att börja med att bestämma vilken stil på veck, funktion på skena etc. du faktiskt önskar. När du har bestämt dig så beställer du i lugn och ro gardiner med de mått som passar bäst utifrån dina val. På så sätt får du perfekt resultat omgående- utan anpassningar eller extra arbete!

Loading