20% på ett helt köp med kod: OFF20

Måttillverkad gardin Vilja, ljusblå

Inred med pasteller

Den ljusa tiden på året är äntligen här och säsongens stora färgtrend är lika härligt uppiggande som vädret! Nu vill vi ha in färg i vår inredning och det är de ljusa pastellerna som dominerar på färgskalan. Men vilka är egentligen pastellfärgerna? Och vilka av dessa nyanser passar ihop?
Här får du några enkla tips av oss hur du enkelt inreder med färg och kombinerar pastellfärger på bästa sätt.
Ton i ton Ljuva sammetsgardin och Vilja transparent gardin blå
Gardin Stilla, ljusgrön
Kuddfodral kvinna

Säsongens trendfärger

Våren och sommarens trendfärger går bland annat i ljusa pastellnyanser i blått, grönt och rosa som kombineras vackert med varandra eller enkelt livar upp en vit eller neutral bas i inredningen.

Gardiner i pastellnyanser är ett smart sätt att få in mer färg i din inredning, utan att behöva göra permanenta förändringar som att måla om dina väggar. De mjuka pastellfärgerna är tacksamma att inreda med eftersom nyanserna är ljusa och piggar upp utan att ta över och kan användas i husets alla rum på olika, kreativa sätt. Vill du ändå börja med ett ”säkert” kort, är barnrum perfekta för färgglad inredning. Det blir lekfullt, glatt och uppmuntrar till kreativitet – precis den känsla vi är ute efter i barnens rum.  Prova dig fram – även mindre detaljer i pastellfärger livar upp din inredning!

Kuddfodral Lina Coola
Sammetsgardin måttillverkad Ljuva, blå, hotellgardin
Måttillverkad gardin Viska, rosa

Lekfulla färgkombinationer

Pastellfärgerna har fördelen att de kan kombineras på otroligt många sätt – både med varandra och tillsammans med mer neutrala basfärger, vilket gör möjligheterna att inreda med färg oändliga för den kreativa!

Är dina väggar redan målade i en pastellfärg kan du lekfullt kombinera med gardiner i en annan pastellton för ett spännande uttryck. Mönstrade tapeter får ett vackert helhetsintryck genom att fånga upp någon av färgtonerna i dina gardiner.

Färgtoner som vi förr förknippat endast med barnrum får en helt annan känsla om de kombineras med mer neutrala färger och vuxen inredning – och resultatet blir ett spännande hem fullt av energi!

Vilja ljusblå
Gardin Vilja, ljusblå

Gardiner för vita väggar

Traditionellt vita väggar kan ibland kännas intetsägande och lite tråkiga – men det ger också en perfekt möjlighet att experimentera med färgade gardiner! Vita väggar passar med i princip alla färger och här blir pastellfärgerna extra tacksamma eftersom kontrasten inte blir lika hård som med starkare färger.

De ljusa nyanserna ger en härlig känsla av friskhet och energi – något som piggar upp och uppmuntrar till kreativitet- men också får oss avslappande och lugna. Föredrar du ett mer samlat helheltsintryck kan det vara en god ide att hålla dig till en eller två pastellnyanser på textilier och inredningsdetaljer – men för en mer lekfull och kreativ känsla kombinerar du fritt med dina favoritpasteller – möjligheterna är oändliga med säsongens härliga färgtrend! 

Loading