Vi längtar redan efter våren trots snö och kyla. Förbered dig inför våren och se till att få riktigt snygga fönster. Här kommer våra 5 tips för att lyckas!

1. Välj gardin efter årstiden!
Ett stort steg för att få det att kännas som den tunga vintern lämnat oss är att låta de tunga gardinerna bytas ut mot lättare tyger. Låt vårkänslan följa med solstrålarna in genom en vacker väv i fönstret.  Matcha med ett mörkläggande solskydd där du vill kunna stänga ute solen helt vid tillfälle.

Gardin Lina vit Hasta

Lina är som vackrast i fönstret, när ljuset silar in genom den vackra strukturen i tyget.

Gardin skimra vit Hasta

Gardin Skimra, en något transparent gardin med ett lätt strukturmönster.

2. Skapa glädje med färg
Färg piggar upp och skapar glädje. Plocka upp en färg från din inredning och låt ditt solskydd addera till helheten. Eller bryt ut från den färgskala du redan har och välj ett solskydd som sticker ut och fångar ögat. 

Gardin Alger Kudde Hasta

Gardin Alger, med matchande kudde

Rullgardin design med mönstret Triangel

Designrullgardin Triangel Day&Night

Rullgardin gul, måttillverkad, Hasta

Rullgardin Nissan, gul

3. Häng gardinerna smart
Skapa en illusion av högre takhöjd och ett luftigare rum med några enkla knep i din gardinupphängning.

Placeringen av din gardinstång eller skena gör stor skillnad för hur både fönstret och rummet upplevs. Placera gardinstången högt och välj en som är bredare än fönstret så att gardinerna inte täcker fönstret, utan istället ramar in. En skena kan alltså fördelaktigt monteras i taket.

Gardinskena tak placering

4. Glöm inte gardinkrokarna!
Med gardinkrokar kan du göra fler uppsättningar än utan, då kan du nyttja combobandet som finns på alla Hastas gardiner till att göra både franska veck (motveck), pennveck eller en waveuppsättning. Kombinera med rätt typ av krok för den upphängning du vill göra, läs mer här. För gardinstång kombinerar du med gardinringar och till skena fäster du krokarna i gliden. 

motveck med fingerkrok

Motveck (franska veck) med fingerkrok

pennveck med rynkbandskrok

Pennveck med rynkbandskrok

wave gardin med rynkbandskrok

Wave-uppsättning med rynkbandskrok

Gardin

UTAN KROK

Gardin Lina Skena Alu Dream

MED KROK

Waveupphängning med nålkrok i glid.

5. Snygga detaljer
Det är inte bara gardinen eller solskyddet som gör känslan i fönstret – utan även tillbehören. Gardinstången blir en viktig del i helheten för gardinuppsättningen, välj en komplett eller kombinera en lös stång med väggfästen, ändknopp och ringar. 

Om du har mycket mässing i din inredning kan du skapa en röd tråd genom att välja till exempel ett omtagsfäste i mässing. Eller skapa kontrast mot dina vita väggar med ett svart gardinstångset. Detaljerna är betydelsefulla och du kan själv välja och vraka bland alla tillbehör för att få till stilen och känslan du önskar i ditt fönster. Enkla knep för att få fönstret att kännas fulländat!

Väggfäste Point Svart Hasta

Väggfäste Point

Empire trästänger Hasta

Serien Empire med stänger, ändknoppar, ringar och väggfästen

Gardinstång Smilla Stål

Gardinstångset Smilla

Omtagsfäste för gardinomtag halvklot, guldpläterat

Omtagfäste halvklot tillsammans med en silkestofs

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.