GUIDE

Hotellgardiner

Skapa en lyxig känsla i rummet med hotellgardiner som går från tak till golv. Här ger vi dig tips och idéer om vilka produkter som fixar stilen.

Få dina gardiner skräddarsydda efter måtten på ditt fönster genom att beställa en måttillverkad hotellgardin, antingen här måttillverkade gardiner eller hos närmaste återförsäljare. Gardinen levereras färdiga att hänga upp, med snygg fåll på ca 10 cm och Hastas comboband.

SHOPPA

Måttillverkade gardiner

Hastas gardiner levereras med en 10 cm färdig fåll och Hastas comboband.

Med combobandet kan du hänga upp gardinerna på fyra olika sätt – Den moderna wave upphängningen, veckad gardin med fingerkrokar, rynkbandsgardin med rynkbandskrok samt att det finns färdiga hällor för dig som vill hänga upp gardinen direkt.

Gardinerna levereras på ca 3 veckor.

SHOPPA
HOTELLGARDINER

DUBBLA LAGER

Skapa en lyxig känsla i rummet med hotellgardiner som går från tak till golv. För att få en riktigt lyxig och ombonad känsla i sovrummet samtidigt som du får den perfekta flexibiliteten i avskärmning så kan du kombinera två typer av gardiner i fönstret. 

På bild: Mörkläggande gardin Dokie tillsammans med skir gardin Skimra

HOTELLGARDINER

ETT LAGER

Det är inte ett måste att ha två lager gardiner för att få den där maffiga känslan i rummet. Du kan skapa illusionen av högt i tak och få till hotellstilen genom att välja ett par breda gardiner som går från golv till tak. Allra snyggast och lyxigast känns det också om de går från vägg till vägg. 

På bild: Sammetsgardin Ljuva med 2-fingerkrok och u-skena

Den perfekta wave-gardinen

Glid på lina

För att få perfekta vågor på din wave-gardin kan du använda glid på lina. Det gör att gliden hamnar på ett jämnt avstånd från varandra när du drar ut gardinen så att varje våg blir exakt lika stor.

Vill du sätta upp en gardin framför den andra, t.ex. kombinera en mörkläggningsgardin med en tunn avskärmande gardin så sätter du med fördel två gardinskenor bredvid varandra. Vid väggmontering sätter du då två fästen på en så kallad vinkel.

SHOPPA

Gardinskenor

Lätta/medeltunga gardiner

Har du lätta eller medeltunga gardiner rekommenderar vi U-skena eller Alex gardinskena. De fungerar även till tyngre gardiner, men du kan behöva fler fästen och kortare avstånd mellan fästena för att det ska bli stabilt.

Rekommenderat avstånd mellan fästen är 70 cm generellt sett.

Tunga gardiner i krävande miljöer

För riktigt tunga gardinuppsättningar som ska klara att du drar och sliter i dem (t.ex. i offentlig miljö) välj Cabin gardinskena eller vår senaste skena Superglide som har ett extra bra och tyst glid. 

Gardinskenor för dubbla gardiner

Du kan antingen välja vår färdiga hotellskena med två spår – eller sätta två gardinskenor parallellt med varandra på ca 8 cm avstånd. Då har gardinerna plats för sina vågor och hakar inte i varandra. 

Långa gardinskenor

För längre partier kan du skarva våra gardinskenor. Att skarva två kortare skenor är mycket bättre än att beställa en jättelång skena. Det blir mycket lättare att montera och skarven märks ytterst lite när du monterat skenan.

SHOPPA SKENOR
Gardinskena tak placering

Fönstret är lika stort i de två bilderna.

Placering av stång

Intuitivt väljer vi ofta en gardinstång som är ungefär lika bred som fönstret, eller kanske några cm till och monterar den precis ovanför fönstret. Detta gör att gardinerna skymmer mycket av fönstret.

Väljer du istället en bredare gardinstång/gardinskena och monterar den närmare taket upplevs fönstret som större och rummet som högre och luftigare.

VARDAGSLYX

Motoriserad skena

Öppna gardinerna på morgonen med bara en knapptryckning på fjärrkontroll eller väggkontroll. Den ultimata vardagslyxen.

Vi har ett antal motoriserade gardinskenor som tillverkas efter måtten på ditt fönster. 

SHOPPA
Vilken bredd ska jag ha?

Du ska alltid ange totala, platta tygbredden på gardinen vid beställning.

En bra grundregel är att 2 m tyg täcker ca 1 av fönstret när du sätter upp den med veck eller vågor i fönstret.

Vilken höjd ska jag ha?

Höjden avgörs av vilken skena och krok gardinen ska kombineras med. Läs komplett guide här

Kan jag beställa tygprov först?

Ja, självklart. Det gör du här

Behöver du hjälp?

Ring oss på 0221-345 00 eller chatta med oss vardagar 8-16.
Du kan också maila på [email protected] så återkommer vi så snart vi kan!