Gardinskena U-skena vit Hasta

prisvärd och nätt

U-SKENA

Passar till lätta gardinlängder men kan även användas till medeltunga och tyngre gardiner, men du kan behöva fler fästen och kortare avstånd mellan dem för att det ska bli stabilt.

Med en u-skena i taket kan du hänga dina gardiner ända från taket till golvet. För att skapa en riktigt lyxig hotellkänsla i rummet kan du sätta två gardinskenor bredvid varandra med ca 10 cm mellanrum. Du kan då ha en tunnare, något genomskinlig gardin som du sätter i skenan längst mot fönstret. Då kan du under dagen avskärma med den tunna gardinen samtidigt som du får in ljus i rummet. I skenan närmast in mot rummet sätter du sedan en totalt mörkläggande gardin att dra för när du vill få helt mörkt i rummet.

INNEHÅLL

1. Allt du behöver för en komplett uppsättning
2. Monteringsanvisningar.

VAD BEHÖVER JAG FÖR EN KOMPLETT UPPSÄTTNING?

STEG 1

välj vilken U-skena du vill ha

Vi har i standardmått, måttillverkad för väggmontering och måttillverkad för takmontering.
Det ingår stopp, fästen och glid (15st/m).

STEG 2

välj tillbehör

Eftersom att U-skenorna är kompletta får du med allt du behöver. Men det kan vara så att du, för din uppsättning, kan behöva köpa till något tillbehör. Till exempel en skarv om du tänkte skarva ihop två skenor. Detta beror helt enkelt på hur du tänkte använda din U-skena.

STEG 3

välj krokar

motveck med fingerkrok

Motveck med fingerkrok

wave gardin med rynkbandskrok

Wave med rynkbandskrok

pennveck med rynkbandskrok

Pennveck med rynkbandskrok

För att kunna fästa dina gardiner i skenan behöver du välja krokar. Till U-skena rekommenderar vi en hög krok eller rynkbandskrok.

Vilken krok ska jag välja?
Ovan ser du hur de olika krokarna används, välj efter vad du tycker är snyggast!

Monteringsanvisningar

Att tänka på

Gardinens höjd vid montering i tak
För att gardinen ska hänga fritt från golvet och du ska ha lite marginal – dra bort ca 2 cm generellt sett. Tänk på att mäta på flera ställen, ifall golvet/taket är lite snett! Vid olika mått, ta det minsta måttet.

Utöver detta behöver du vid takmontering tänka på att dra bort några cm från den totala takhöjden, då skenan gör att gardinen får ett avstånd från taket. Dra av 1 cm när du väljer U-skena med krok med högfattning eller rynkbandskrok.

Avstånd mellan skenorna vid montering av 2 st, för dubbla gardiner
Sätt dem med ca 10 cm mellanrum för att få plats med dubbla gardiner. Ska du ha stora wave-vågor på gardinen behövs ett större mellanrum än om du väljer pennveck.

Tänk på fönsterbräda och element!
Har du en fönsterbräda, element eller liknande som sticker ut från fönstret/väggen så är det allra snyggast om du placerar skenan någon cm längre ut än dessa, så att gardinen får hänga fritt.

Montering U-skena instruktioner, Hasta

Montering med vårt tak-/skenfäste

Fästet kan monteras direkt i tak eller på en vinkel.