25% på alla gardiner i standardmått med kod: GARDIN25

U-skena

Passar till lätta gardinlängder men kan även användas till medeltunga och tyngre gardiner, men du kan behöva fler fästen och kortare avstånd mellan dem för att det ska bli stabilt.

Med en u-skena i taket kan du hänga dina gardiner ända från taket till golvet. För att skapa en riktigt lyxig hotellkänsla i rummet kan du sätta två gardinskenor bredvid varandra med ca 10 cm mellanrum. Du kan då ha en tunnare, något genomskinlig gardin som du sätter i skenan längst mot fönstret. Då kan du under dagen avskärma med den tunna gardinen samtidigt som du får in ljus i rummet. I skenan närmast in mot rummet sätter du sedan en totalt mörkläggande gardin att dra för när du vill få helt mörkt i rummet.

Både i standardmått och för måttillverkning

U-skenan kan beställas i färdiga längder eller för måttillverkning i exakt mått. Du kan också enkelt skarva ihop flera skenor till en längre.

Perfekt för hotellvågor

Kombinera med rynkbandskrok för att få fina hotellvågor. Extra bra blir vågorna om du kompletterar med glid på lina, då hamnar alla vågor på lika avstånd och följer med när du drar gardinen. 

Nätt skena

U-skenan är endast 10 mm hög, det gör att den knappt syns när den sitter uppe. 

INNEHÅLL

1. Allt du behöver för en komplett uppsättning
2. Monteringsanvisningar

STEG 1

Välj vilken U-skena du vill ha

Vi har i standardmått, måttillverkad för väggmontering och måttillverkad för takmontering.

Gardinskena U-skena, komplett med fästen och 15 glid/m
Gardinskena i färdiga mått
U-skena svart
Gardinskena, måttillverkad, väggmonterad
U-skena svart
Gardinskena, måttillverkad, väggmonterad

STEG 2

Välj tillbehör

Eftersom att U-skenorna är kompletta får du med allt du behöver. Men det kan vara så att du, för din uppsättning, kan behöva köpa till något tillbehör. Till exempel en skarv om du tänkte skarva ihop två skenor. Detta beror helt enkelt på hur du tänkte använda din U-skena.

Skarv för gardinskena U-skena, 2-pack
Skarv U-skena
U-glid glid för u-skena Hasta
U-glid
Vinkelböj för gardinskena U-skena
Vinkelböj

STEG 3

Välj krokar

För att kunna fästa dina gardiner i skenan behöver du välja krokar. Till U-skena rekommenderar vi en hög krok eller rynkbandskrok.

Rynkbandskrok – för hotellvågor/wave
Öglekrok 4-fingerkrok med hög fattning
4-fingerkrok – ger täta veck
Öglekrok 2-fingerkrok med hög fattning
2-fingerkrok

Monteringsanvisningar

Gardinens höjd vid montering i tak
För att gardinen ska hänga fritt från golvet och du ska ha lite marginal – dra bort ca 2 cm generellt sett. Tänk på att mäta på flera ställen, ifall golvet/taket är lite snett! Vid olika mått, ta det minsta måttet.

Utöver detta behöver du vid takmontering tänka på att dra bort några cm från den totala takhöjden, då skenan gör att gardinen får ett avstånd från taket. Dra av 1 cm när du väljer U-skena med krok med högfattning eller rynkbandskrok.

Avstånd mellan skenorna vid montering av 2 st, för dubbla gardiner
Sätt dem med ca 10 cm mellanrum för att få plats med dubbla gardiner. Ska du ha stora wave-vågor på gardinen behövs ett större mellanrum än om du väljer pennveck.

Tänk på fönsterbräda och element!
Har du en fönsterbräda, element eller liknande som sticker ut från fönstret/väggen så är det allra snyggast om du placerar skenan någon cm längre ut än dessa, så att gardinen får hänga fritt.

Montering U-skena instruktioner, Hasta

Montering med vårt tak-/skenfäste

Fästet kan monteras direkt i tak eller på en vinkel.

Loading