hasta csr lilla gruppen socialt arbete
Vi på Hasta Home vill steg för steg hitta sätt att arbeta mer hållbart, både socialt och i produktionen. Vi arbetar därför med olika initiativ som sprider glädje i arbetet och ger en bra känsla i magen.

Lilla Gruppen – Socialt arbete som sprider glädje för alla

Ända sedan företaget låg i sin linda har Lilla Gruppen, en grupp av glada medarbetare med funktionshinder, varit en del av företaget. Lilla gruppen hjälper till efter förmåga och sprider många kramar, skratt och glädje i vår organisation. Socialt arbete som gynnar alla! 2015 hade Jaana och Ove varit 25 år på Hasta, som såklart firades med tårta och kalas!

Ove och Jaana när de började i företaget 1990

25-års jubileum firas år 2015 med middag och diplom för lång och trogen tjänst.

Egen solelsproduktion

Vår fabrik i Köping förser vi med el från egen solelsproduktion. Vi har egna solpaneler på taket så att vi kan producera ren el till fabriken (inklusive våra kontor) som minimerar påverkan på miljön och klimatet. 

Kretslopp för minskat svinn och fler arbetsmöjligheter

Vi samarbetar med organisationen Refo, som gör nya produkter av återbrukat material. Tillsammans med Refo har vi startat ett kretslopp för att minska svinn och skapa nya arbetsmöjligheter.

Kretsloppet startar med att vi samlar, sorterar och sparar svinn från sin produktion av gardiner, solskydd och gardintillbehör. Materialet ges sedan till Refo som designar och tillverkar nya produkter. Tack vare att vi kontinuerligt samlar spill får kretsloppet ett kontinuerligt flöde av material. Det ger Refo nya möjligheter till en större och mer lönsam verksamhet.

I dagsläget tillverkas väskor, necessärer och förvaringspåsar av Hastas material. De första produkterna var klara för försäljning under hösten 2015.

Hållbarhet, redesign och gardiner
Hasta samarbetar med Refo för att skapa kretslopp där vi tillsammans kan minska svinn och skapa arbetsmöjligheter.
Fig2-Revised-BSCI-Code-of-Conduct
Principer vid BSCI-certifiering.

BCSI-certifierad produktion för bra arbetsförhållanden

Produktion rullgardin
Rullgardinsproduktion på fabriken i Kina.

På fabriken i Kina arbetar de för en säker arbetsplats med goda arbetsförhållanden där våra medarbetare trivs. Vi har tack vare detta erhållit BCSI-certifiering (Business Social Compliance Initiative). Denna certifiering intygar goda förhållanden av facklig rätt, rättvis lönefördelning, hälsa och säkerhet, skydd för unga arbetare, inget tvångsarbete, etiskt företagande, ingen diskriminering, rimliga arbetstider, inget barnarbete, säker anställning och miljöskydd (mer information på BSCI hemsida).

ISO 9001 certifierad produktion

Vår fabrik är ISO 9001 certifierade, vilket är en internationell standard för fastställande av kvalitetsledning. Den kontrollerar att fabriken arbetar på ett professionellt sätt för att säkerställa kvaliteten i organisationen. Läs mer om ISO 9001 här.

Hållbarhet nöjda medarbetare