TRENDSPANING FORMEX – JANUARI 2023

Neutralt eller färg? Modernt eller retroinspirerat? Vi har besökt Formex för att få reda på vilka färgtrender som just nu väntar på att smyga sig in i våra hem – och vi gillar starkt det vi ser!

Måttillverkad gardin Viska, rosa
Måttillverkad gardin Stilla, ljusgrön
Gardin Vilja, ljusblå

MJUKA PASTELLER

Det gick inte att missa en av årets stora trender vid vår trendspaning- pasteller i ljusa färger! En trend som kanske känns lite ovan för oss skandinaver som älskar den neutrala, minimalistiska stilen, men som ändå känns lockande!

I en många gånger dyster omvärld behövs lite färg, och för den som inte vill gå all-in finns det många kreativa sätt att arbeta med pasteller i lite mindre skala. De mjukare pastellerna som nu dyker upp är dessutom lätta att kombinera med mer neutrala färger och tillsammans med olika träslag får vi verkligen in en ny, supersnygg tappning av den skandinaviska stilen i våra hem!

Gardin Hawick
Gardin Vilja, roströd
Gardinstänger i mässing och antikmässing

BRÄNDA TONER

Som kontrast till de lekfulla pastellerna ser vi också de mörka, mer brända nyanserna dyka upp allt mer, med färger som brun, orange och roströd i spetsen. Denna trend är starkt influerad av 70-talet och ger en härligt varm känsla i hemmet. Med detaljer i guld och mässing lyfter du dessa lite murriga nyanser och tillför en känsla av sofistikerad lyx.

För den som älskar att inreda med traditionellt mörka nyanser men samtidigt önskar ett mjukt uttryck så är denna trend perfekt då svarta detaljer ofta ger ett hårdare intryck. Brunt är definitivt det nya svarta!

Måttillverkad hotellgardin Svala, mörkläggande, grön
Gardin Viska, dovgrön
Hotellgardiner ton i ton Viska dovgrön stilla mörkgrön

GRÖNA INSLAG

En tydlig trend som återkommer i flera utformningar är grönt i olika toner, både skarpa och dovare. Färgen kan med fördel användas som accent för att pigga upp en neutral inredning eller som en härlig, ljus bas som kombineras ton-i-ton för att få in mer färg i hemmet. Grön är dessutom en tacksam färg att börja att experimentera med för den ovane då det fortfarande är en neutral och naturnära färgton som gifter sig väl med den mer jordiga färgskalan. 

Oavsett hur den används, så är grön en pigg färg som verkligen ger hemmet en fräsch vårkänsla – så snyggt!

Loading