20% på all mörkläggning med kod: ML20

Inredningstrender 2022

Nytt år med nya möjligheter! Visst är det något visst med ett nytt år? När allt ligger framför oss, och ljuset börjar komma tillbaka! Nystarter lockar alltid till förändringar, för oss själva såväl som våra hem.

Nedan listar vi 3 trender att ha koll på under 2022. Trender som alla är kopplade till den viktigaste platsen i våra liv – hemmet, men som även bjuder in till att tänka längre än det estetiskt vackra när vi planerar och inreder våra bostäder.

1. Textil i fokus

Att inreda med textilier är ett enkelt sätt att förnya våra hem utan tidskrävande renoveringar eller dyra investeringar. Mjuka textilier som kuddar i olika storlekar, härliga plädar och mattor ger dessutom en ombonad känsla och mjukar enkelt upp den minimalistiska skandinaviska stilen. Hotelltrenden står sig fortsatt stark där breda gardiner, gärna lager på lager, är både riktigt snyggt och funktionellt! Skira gardiner ger ett drömmigt intryck och är ett perfekt alternativ när du vill skydda mot insyn utan att förlora det härliga dagsljuset.  Ett par tjockare, tunga gardiner ramar in och tillför en lyxig känsla på dagen, och dras enkelt för när du önskar mörkläggning.

Vi ser även hur gardiner inte längre används uteslutande i anslutning till fönstret. En vacker hotellgardin i vågor är ett enkelt sätt av avskärma ett större rum, eller varför inte täcka en intetsägande vägg med gardin när du inte vill täcka dina fönster?

Måttillverkad gardin Malva, greige

2. Hållbar inredning

I en många gånger kaosartad värld, är en hållbar livsstil något som fler och fler människor får upp ögonen för, och detta återspeglas även i våra hem! En stark inredningstrend är fortsatt den naturnära där vi låter naturen inspirera vår inredning, men vi tar nu ett steg längre och gör smarta val som faktiskt gör skillnad för den jord vi tillsammans delar.

 Att välja inredning skapade med spillbitar och återvunna material är ett enkelt sätt att minska vår påverkan på miljön, och det finns idag en uppsjö av vacker inredning som är framtagna med hållbarhet och ett cirkulärt tänk i fokus. Vackra textilier tillverkade av återvunna material och spillväv som får nytt liv i nya, smarta produkter får flytta in i våra hem och bidrar till att vi tillsammans tar steget mot en bättre värld.

Betjäning Motorskena Hasta
Motoriserad skena Electra flex, reglerbar

3. Det smarta hemmet

Under den tunga tid som pandemin inneburit, har hemmet blivit en viktigare plats än någonsin. I takt med teknikens utveckling har vi nu börjat prata om smarta hem, där funktion får ta mer plats och integreras sida vid sida med det estetiska. 

Även när vi nu förhoppningsvis börjar se ljuset i tunneln, finns visionen om ett mer funktionellt, smartare hem kvar på vår önskelista. Att kunna sköta vissa av hemmets funktioner med ett knapptryck, kan kännas som en liten men viktig detalj som spar både tid och energi i en fullspäckad vardag. Vardagslyx kan vara att starta sin dag genom att släppa in morgonens ljus och njuta en stund extra innan man lämnar sängen och tar sig an dagen. Tekniska lösningar behöver heller inte längre vara oestetiska – i det smarta hemmet integreras teknik med inredning och smarta funktioner blir en del av helheten.   

Loading