20% på all mörkläggning med kod: ML20

Inred med trendfärgen greige

Både beiga och grå toner har länge varit populära färger i varje trendmedvetet hem. En av säsongens hetaste trender kombinerar de bästa av två världar. Greige är färgen som varken är beige eller grå- utan den perfekta blandningen av de båda! Här visar vi 3 sätt att inreda med denna snygga färg som kommer att lyfta din inredning till nya höjder.

Gardin Malva Greige
Malva vit och greige måttillverkad gardin

Framhäv med vitt

Neutrala, vita nyanser kombineras med fördel med olika toner av greige. Kanske är du inte redo att satsa på större ytor som väggar i färg på en gång, utan vill prova dig fram med utbytbara inredningsdetaljer för att hitta den nyans som känns rätt för just ditt hem. Inred med textilier eller detaljer i greige när ditt hem har en vit bas, för att verkligen framhäva denna snygga ton. Om du föredrar en varmare bas, så kan toner av greige ge ditt hem en rofylld känsla utan att det upplevs som för mörkt. I dessa hem blir detaljer i krispigt vita nyanser ett piggt och fräscht inslag som skapar snygga kontraster utan att ta över.

Flamskyddad gardin Hawick, brun, måttillverkad
Måttillverkad gardin Malva, greige

Bruna detaljer i harmoni

Nyanser i greige kombineras väldigt snyggt med en annan stor trendfärg – brun. Mörkare färgtoner i brunt ger ett starkare intryck än det klassiskt beiga, och tillför en rustik, naturnära känsla till inredningen. Addera bruna detaljer i naturnära material till ett rum med bas i greige för en härligt ombonad och inbjudande känsla. Det är även snyggt att kombinera textilier, som gardiner, i olika färger som fortfarande befinner sig nära varandra i färgskala. En mörkare greige ton gifter sig väl med bruna toner och skapar kontraster utan att störa samspelet i rummet. Även de klassiskt beiga nyanserna kombineras vackert med gardiner eller väggfärg i greige, men satsa på en beige nyans som inte går för mycket i gult utan fortfarande befinner sig i den neutrala färgskolan.

Gardin Vilja greige
Gardin Hawick

Ton-i ton för en genomtänkt helhetskänsla

I mindre rum blir det ofta lättare att hålla sig till en och samma färgskala utan att riskera en monoton känsla. Ton-i-ton trenden skapar dynamik i inredningen och tillför ett lugn, både för ögat och för den genomgående känslan i rummet. Greige är en flexibel nyans som enkelt kombineras med flera andra närliggande nyanser både i den grå och beiga färgskalan. Grå har länge varit en populär färg i hem där vi önskar få in mer färg utan att gå för mycket utanför vår comfort zone. Neutrala grå nyanser kan emellertid ge ett kallare intryck, och i rum som sovrummet kan därför toner av greige med sin beiga underton skapa mer värme och en ombonad känsla. Prova dig fram och tänk också på att ljusinsläpp kan påverka hur de olika nyanserna upplevs.

Loading