Måttillverkad gardin Vilja, greige

Hur täcker du gardinskenan?

En av de vanligaste frågorna när det gäller gardiner på skena, är hur man enklast döljer själva skenan. Självklart syftar de flesta på att bokstavligen inte se skenan alls, men faktum är att det finns flera smarta sätt att låta gardinerna vara i blickfånget och skenan i skymundan. Här listar vi 3 kreativa sätt att dölja din skena.

2-fingerkrok med lågfattning

Låt gardinen göra jobbet

Om du vill se så lite av skenan som möjligt, är det lättaste sättet att kombinera en skena med hög profil, som Alex-skenan, med fingerkrokar med låg fattning. Gardinen lyfts då upp av gardinkroken, och täcker en stor del av skenan. Detta passar dig som föredrar de tätare, mer traditionella vecken som fingerkrokar ger, och i första hand vill täcka så mycket av möjligt av skenan.

Måttillverkad hotellgardin Svala, mörkläggande, ljusgrå
Måttillverkad gardin Lina, varmvit

Välj en diskret skena

Om du föredrar trendiga hotellvågor, så måste gardinen hamna under skenan för att vågorna ska få plats och gardinen hänga fritt. Det går alltså inte att kombinera hotellvågor med en täckt skena, men däremot går det att lura ögat med en diskret skena. U-skenan är en nätt skena som tar liten plats och lätt smälter in i taket. Hotellvågornas utformning täcker dessutom en del av skenan och sätter gardinen i fokus.

måttillverkad gardin svart, hotellgardin
Gardinskena Daytona hybrid Hasta

Satsa på en hybrid

Ibland är det den traditionellt lite intetsägande utformningen på gardinskenor som stör bilden av den perfekta gardinupphängningen, mer än själva skenan i sig. Gardinstänger däremot, har en mer dekorativ funktion och blir lättare en snygg detalj i din gardinupphängning. En hybridskena som Daytona har utseendet av en gardinstång, med den smarta funktionen hos en gardinskena. En perfekt kombination med andra ord!

Loading