20% på ett helt köp med kod: OFF20

Guide: Reducera värmen inomhus med solskydd

Fläkt eller luftkonditionering är självklart ett bra alternativ för att hålla en behaglig temperatur inomhus, men det bästa är att förhindra att värmen tar sig in från början. Ett bra solskydd motverkar svettiga, sömnlösa nätter och besparar dig dessutom dyra elkostnader för luftkonditionering som står och går för fullt under dagarna.

Här listar vi våra bästa tips för invändiga solskydd som håller solens varma strålar ute! 

Hasta Tension skruvfri rullgardin 28 mm, mörkläggande, flera färger
LJUSA FÄRGER I SOLIGA FÖNSTER

Mörka färger tenderar att dra åt sig värme mycket mer än ljusa. I fönster där solen ligger på en stor del av dagen är det därför bäst att satsa på ljusa solskydd för att hålla rummet i en behaglig temperatur. På så sätt minskar du att värmen från solljuset tar sig in, medan mörka färger istället drar till sig värme som sedan sprider sig från solskyddet in i rummet.    

Även utseendemässigt är ljusa färger ett bra val i soliga fönster. Starka färger kan lätt blekas om de exponeras mycket för direkt solljus, och detta blir väldigt tydligt speciellt när det kommer till den mörkare färgskalan. Ett ljusfärgat solskydd är därför både snyggast och mest lämpligt när du vill hålla sommarvärmen ute! 

PLISSÉGARDIN MED HONEYCOMBVÄV – SNYGGT OCH FUNKTIONELLT! 

Plisségardinen är ett populärt alternativ i fönster där man önskar ett stilrent solskydd. Honeycombväven, som kombinerar den minimalistiska stilen hos en persienn med funktionen hos en rullgardin, har fått sitt namn av sin distinkta, cell-liknande form.

Denna typ av solskydd är dessutom effektivt för värmereducering. Tack vare den dubbla väven skapas luftfickor som isolerar värmen och hindrar den från att sprida sig i rummet.   

Frihängande plisségardin F1, måttillverkad, vit mörkläggande
Screenrullgardin svart, måttillverkad
BEHÅLL UTSIKTEN MED SCREEN

Det absolut bästa tipset för värmereducering i rum där utsikten har betydelse, är att välja en screenrullgardin. Solenergi, som i sin tur skapar värme, reflekteras med upp till 78% med en rullgardin med en screenväv. De har dessutom en uv-blockering med upp till 97% som skyddar både dig själv och din inredning från de skadliga UV strålarna.

Samtidigt upplevs screenrullgardinen som transparent inifrån, så du fortfarande kan njuta av dagsljuset och utsikten. En perfekt kombination med andra ord!

BEHÅLL UTSIKTEN MED SCREEN

Det absolut bästa tipset för värmereducering i rum där utsikten har betydelse, är att välja en screenrullgardin. Solenergi, som i sin tur skapar värme, reflekteras med upp till 78% med en rullgardin med en screenväv. De har dessutom en uv-blockering med upp till 97% som skyddar både dig själv och din inredning från de skadliga UV strålarna.

Samtidigt upplevs screenrullgardinen som transparent inifrån, så du fortfarande kan njuta av dagsljuset och utsikten. En perfekt kombination med andra ord!

Mörkläggande rullgardin Titan, silverbaksida

Loading