En sänghimmel har verkligen förmågan att sätta känslan i barnrummet! Det är en snygg inredningsdetalj som enkelt höjer mysfaktorn för de små och skapar en trygg och ombonad sovplats.

Vår sänghimmel i retro-stil är enkel att montera och kan lätt varieras beroende på tycke och smak. Stängerna kan placeras både vid sängens huvudända eller på långsidan om man vill att sänghimmeln ska täcka hela sängen. 

 Här visar vi 3 charmiga sätt att inreda med sänghimmel i hemmets viktigaste rum!

1. tidlös klassiker vid huvudändan

Sänghimmeln består av 3 separata stänger som kan monteras på den höjd och bredd man önskar. En lägre sänghimmel ger ett ombonat intryck i rummet och ramar in sängen på ett vackert sätt. Genom att montera den översta stången högt, får du den lite mer exklusiva, lyxiga känslan där sänghimmeln blir i fokus och drar blickarna till sig.

2. skapa ett mysigt kryp-in

Använd ljusslingor för att öka känslan av ett varmt och mysigt bo för barnet att krypa in i när det är dags för sängen. Ett mörkläggande tyg skapar en inbjudande vrå perfekt för gosiga lässtunder. Med ett transparent tyg filtreras ljuset från lamporna och ger en vacker effekt även utifrån. 

3. rama in under snedtak

De flesta sänghimlarna på marknaden är designade på ett sätt som inte lämpar sig för snedtak. Genom att anpassa stängerna efter takets lutning så skapar du enkelt en trivsam sänghörna för de små och framhäver samtidigt det charmiga snedtaket.