20% på all mörkläggning med kod: ML20

5 gardintips för det beiga rummet

Den nya favoriten i skandinavisk inredning. Beige är en färg som gått från intetsägande till den hetaste inredningsfärgen i den skandinaviska inredningen. Det är dessutom en färg som skänker lugn och harmoni till ett rum, utan att ta över. Beige är snyggt och sådär perfekt minimalistisk samtidigt som det är lätt att matcha med andra kulörer. En färg att satsa på helt enkelt! 

Här visar vi 5 gardintips för det beiga rummet.

Gardin Skimra vit
Gardin Skimra
Gardin Viska, vit
Gardin Viska

1. MATCHA MED VITT 

Beiga väggar matchas med fördel med vita gardiner. De ljusa färgerna kompletterar varandra väl för den som vill satsa på neutrala färger i sin inredningsbas. Tillsammans med transparenta, romantiska gardiner skapar den jordnära beiga kulören en lugn oas som andas avkoppling och tar till vara på det naturliga ljuset. 

Gardin Dokie, mörkläggande, beige
Gardin Dokie
Gardin Ljuva

2. TON I TON

Fånga upp kulören på väggen genom att satsa på gardiner ur samma färgskala. Att inreda ton i ton ger ett lugnt och samlat intryck där man jobbar med en helhet istället för kontraster. Det är inte en nödvändighet att gardinerna exakt matchar väggfärgen och övrig inredning i nyans. Så länge man använder samma färgskala så är det enkelt att skapa en snygg och tydligt genomtänkt inredning där nyanserna samspelar. 

Gardin Lina
Måttillverkad gardin Lina beige

3. LANTLIGT OCH RUSTIKT

Beiga textilier gifter sig väl med ljusa träslag och naturinspirerade inredningsdetaljer. Satsa på en gardin med linnestruktur som ger den rustika känslan där naturliga inslag och jordnära kulörer samspelar.  

Måttillverkad gardin Lina, beige
Gardin Lina
Måttillverkad hotellgardin Dokie, mörkläggande 95%, beige
Gardin Dokie

4. HOTELLKÄNSLA

Låt gardinerna ta plats genom att satsa på maffiga hotellgardiner som drar blickarna till sig. De beiga kulörerna passar väl in i den neutrala färgskalan som ofta förknippas med hotell och kombineras med fördel med en tunn, skir gardin för den extra lyxiga känslan.  

Gardin Dokie, svart, i barnrum
Gardin Dokie
Måttillverkad gardin Elephant, 95% mörkläggande,
Gardin Elephant

5. I BARNRUMMET

Beige är en bra basfärg i barnrummet där det ofta finns utrymme för mer lekfullhet och kontraster. Genom att jobba med en beige bas, blir det lätt att satsa både på lekfulla mönster eller häftiga kontraster och samtidigt behålla den rofyllda känslan i rummet. 

Loading