20% på all mörkläggning med kod: ML20

Mörkläggande gardin beige, måttillverkad Dokie

Hemma hos Ida Johansson

Den skandinaviska känslan är tydlig i Ida Johanssons hem i Gävle. Den minimalistiska basen mjukas upp med vackra mattor, kuddar och plädar och skapar ett hem som känns fräscht, modernt och ombonat i perfekt harmoni.

Ida Johansson
Mörkläggande gardin beige, måttillverkad Dokie

Hemma hos Ida Johansson samsas råa material och lyxiga textilier som tillsammans utgör ett riktigt drömhem. Hemmet som delas med sambon Joakim och dottern Doris är så personligt som det kan bli – Ida och Joakim har nämligen själva ritat och byggt enplansvillan på 165 kvadratmeter.

Ida, som till vardags arbetar som löneadministratör, berättar att hennes stora intresse utöver inredning, är fotografering och detta är enkelt att se efter ett besök på hennes instagramkonto iidajj.

Ida Johansson sovrum
Ida Johansson badrum
DOVA FÄRGER OCH SPÄNNANDE MATERIALVAL

Hemligheten till ett balanserat inrett hem är enligt Ida att försöka hålla en röd tråd. Att tänka över färgvalen och inte blanda in för många färger, men samtidigt inte vara rädd för att låta olika material skapa kontraster i hemmet.

– Hemma hos oss har vi valt att blanda mycket grått och beige med svarta detaljer. Och sen även att blanda hårda och mjuka material för att få en bra balans. Vi har till exempel valt att slipa betongplattan och ha betongen som golv i alla sällskapsytor.

Att färgskalan är väl genomtänkt är tydligt i Idas hem. De jordnära färgerna skapar ett lugn tillsammans med stora fönster och mycket ljusinsläpp. Inredningen är modern och andas sofistikerad lyx samtidigt som textilierna får ta plats och skapar en varm och hemtrevlig känsla.

Mörkläggande gardin beige, måttillverkad Dokie
Mörkläggande gardin beige, måttillverkad Dokie
LYXIG HOTELLKÄNSLA MED MÖRKLÄGGNINGSGARDINER

Ida ville skapa en lyxig känsla med mycket tyg som fick ta plats. Valet föll därför på mörkläggningsgardiner i både kök och vardagsrum tillsammans med skira gardiner för extra hotellkänsla. Villans stora fönsterpartier skapar perfekta förutsättningar för att låta gardinerna vara i centrum och ökar samtidigt den ombonade känslan.

– Mina bästa tips gällande gardiner är mycket tyg oavsett om du vill ha tjocka mörkläggningsgardiner eller skira linnegardiner. Mycket tyg för en ombonad känsla. Och jag skulle absolut säga att veckband hänger finast.

FÖLJ IDA PÅ INSTAGRAM

– På min Instagram får ni följa min vardag tillsammans med min familj och vårt hus. Mycket inredning och bilder på min dotter Doris. 

Loading