20% på all mörkläggning med kod: ML20

Trendspaning Formex – Januari 2020

Decenniets första trendsäsong ligger runt hörnet och vi har besökt Formex för att spana in vad vi har att vänta oss. Inte helt oväntat är ledordet hållbarhet när det gäller materialval och produktion. Färgmässigt ligger fokus på det naturnära med dova toner och behagliga kulörer. 

Nordens största inredningsmässa, Formexmässan, firar 60 år och gick under veckan av stapeln. Vi har självklart varit på plats för att få en förhandsvisning av den stundande säsongens hetaste trender. Årets mässa domineras överlag av natur och miljö – något som känns helt rätt i tiden. En av de största trenderna är naturmaterialen där återvunnet material får nytt liv i form av nya produkter. Vår egen kollektion heter REDESIGN, där vi tar tillvara på spillväv från vår rullgardinsproduktion och skapar vackra förvaringskorgar. 

Inredning ska upplevas med fler sinnen än synen – det ska kännas under fingrarna när du stryker dem över materialet. Mjuk sammet, strukturerade mönster och olika ytor som möter varandra. Just material i vacker struktur är återkommande i årets trender. Tips: är du ute efter en strukturerad gardin som ger vackra ljusreflektioner i väven så rekommenderar vi Coola som finns i flera vackra färger. Tyget är vävt i en fantastiskt struktur som ändå har den där minimalistiska känslan som är typisk för skandinavisk inredning. 

NATURFÄRGER

Även färgskalan känns jordnära och naturlig. Naturfärgerna är fortsatt starka och vi såg under 2019 hur de varma nyanserna gradvis ersatte det gråa i våra hem. I år ser vi fortsatt mycket beige, men nu ackompanjerat med flera nyanser ur den varma skalan. Ockraguld och sienna är färger som utmärker sig denna säsong. De grå nyanserna förekommer fortfarande, men oftare i en varmare tappning än tidigare.

GRÖNT ÄR SKÖNT

En färg som vi fick upp ögonen lite extra för under vårt besök var den lite dovare, gröna som syntes återkommande i många montrar. De gröna nyanserna återfanns både på textilier och andra inredningsdetaljer. Och visst är det så, att grönt verkligen tar in vårkänslan? 

GULT I ALLA NYANSER

En annan färg med stark vårkänsla var den gula – allt från den senapsfärgade vi har sett ett tag nu till en härlig honungsnyans och ljusgult. Dessa kombinerades ofta med lite rosa toner vilket gav ett spännande intryck. Att kombinera din färgglada gardin med en mer mättad nyans likt första bilden ger ett livfullt men samtidigt rogivande intryck. 

ÅRETS FÄRG: BLÅTT!

Sist men inte minst vill vi förstås också lyfta årets färg: blått! Färgschemat är brett, allt från väldigt ljus blå till koboltblått. Blåa nyanser skänker lugn till rummet och kan kombineras med många härliga färger. Vi såg många snygga kombinationer med bland annat beige, gult och orange i montrarna. 

Loading