Vi besöker Refo

Nu har jag varit och besökt Liselotte på Refo i deras lokaler på Kungsholms Strand i Stockholm. Vi på Hasta har inlett ett samarbete med Refo, en organisation som skapar designprodukter av återbrukat material. Genom att skänka restmaterial från vår produktion av designrullgardiner ger vi Refos duktiga formgivare material för att skapa sina fantastiska produkter.

När man producerar en rullgardin får det inte förekomma några fläckar eller defekter i tyget. Ska man göra en rullgardin med 160 cm bredd och det finns en fläck 120 cm in i väven, får de 120 centimetrarna slängas. Vi får därför väldigt mycket vävspill och har länge funderat på om vi skulle kunna använda det till något. För ett par år sedan gjorde vi ett försök genom att producera bordstabletter av spillet, men lyckades inte nå ända fram.

Därför känns det nu extra kul att Refo gör så fina produkter av vårt restmaterial! Materialet kommer till nytta och vi får möjlighet att stödja en organisation som hjälper ungdomar komma i arbete och främjar hållbarhet och återanvändning. De första produkterna är förvaringspåsar, väskor och necessärer, men många idéer finns och vi väntar med spänning på vad Refos designers ska hitta på!

Följ Refo på instagram under @refoproject eller på deras hemsida www.refo.nu! Ha en bra dag, /Therese på Hasta

Loading