Så håller du värmen ute med solskydd

Rullgardin Screen Hasta

Med hjälp av rätt solskydd kan du reglera inomhustemperaturen. Skillnaden med eller utan solskydd kan dessutom vara riktigt stor. Här är vår guide för hur du lyckas hålla sommarhettan utanför fönstret och får en svalare, behagligare temperatur inomhus.

VÄLJ LJUSA FÄRGER

Många väljer mörka färger när de väljer solskydd och tänker att de skyddar mot solen, och värmen, bäst. En del väljer förstås även mörkt för att det passar bäst i deras hem och klingar väl med inredningen. Faktum är dock att du ska välja ljusa färger för att få in så lite värme som möjligt från solen.

Du vet säkert hur det är att ha svarta kläder på sig en riktig sommardag, hur de drar åt sig värmen och det nästintill bränner på huden. Det är precis samma sak med ett solskydd, mörka färger suger åt sig värmen. Det gör att det kommer bli riktigt varmt i fönstret, och därmed även i rummet eftersom värmen sen sprider sig. Ett ljust solskydd är alltså verkligen att föredra!

PLISSÉGARDIN MED DUBBEL VÄV

Ett solskydd som faktiskt fungerar bättre än vanliga rullgardiner (dvs. utan Titan-väv) är en plisségardin med dubbel väv. Kallas ofta honeycomb.

Den dubbla väven gör nämligen så att en del av värmen isoleras med hjälp av utrymmet mellan vävarna, där det blir som en luftspalt.

[icon name=”check” class=”” unprefixed_class=””] Riktigt snygg solskydd! Finns i en variant där du dessutom slipper skruva!

[icon name=”check” class=”” unprefixed_class=””] Bättre än vanliga rullgardiner

SCREENRULLGARDIN

Ett annat riktigt bra tips är att välja en screenrullgardin. Den reducerar solvärmen samtidigt som du kan få ett behagligt ljusinsläpp. Det upplevs inte lika instängt som med en mörkläggande rullgardin, speciellt under dagstid när man gärna fortfarande vill ha det naturliga ljuset inomhus.

Screenrullgardinen upplevs också som genomskinlig, du blir alltså inte av med din fina utsikt!

[icon name=”check” class=”” unprefixed_class=””] Du får ett behagligt ljusinsläpp

[icon name=”check” class=”” unprefixed_class=””] Du får behålla utsikten

[icon name=”check” class=”” unprefixed_class=””] Bra insynskydd

TITAN – REFLEKTERAR BORT SOLEN

Vill du inte ha ett utomhusmonterat solskydd så är en rullgardin med vår Titan-väv vårt bästa tips. Titanväven har en baksida i ett silvrigt tyg vilket direkt reflekterar bort en stor del av solens strålar, och med det även värmen!

[icon name=”check” class=”” unprefixed_class=””] Baksida som reflekterar bort solstrålarna

[icon name=”check” class=”” unprefixed_class=””] Vårt effektivaste inomhussolskydd mot värme

SOLSKYDD UTOMHUS

Det mest effektiva för att reducera värmen som kommer in genom fönstret är att förhindra att värmen hinner nå fönstret. Därför är ett solskydd monterat utomhus det bästa du kan välja.

Hasta har en kassettrullgardin med solcellsmotorisering som är utvecklad just för utomhusbruk. Denna har dessutom en tålig screenväv som i sig också är effektiv mot värme (läs mer om Screen-vävar ovan).

[icon name=”check” class=”” unprefixed_class=””] Effektivast mot värme

[icon name=”check” class=”” unprefixed_class=””] Screenväv (läs mer ovan)

[icon name=”check” class=”” unprefixed_class=””] Motoriserad som drivs av solceller

SHOPPA PRODUKTERNA

-20%
Från: 629kr Från: 503kr
Från: 889kr
+
Från: 889kr
Från: 1 386kr
Från: 889kr
-20%
Från: 732kr Från: 586kr
-20%

Mörkläggning - kampanj

Mörkläggande rullgardin vit

Från: 379kr Från: 303kr
-50%
+
449kr 225kr

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.