Hasta Tension

En unik innovation inom solskydd från oss på Hasta.

Det finns tillfällen då du behöver avskärma men inte vill eller får skruva vid dina fönster. I moderna hus med aluminiumramar kring fönstren får man ofta inte skruva eftersom de är en del av den bärande konstruktionen.

Hasta Tension är en friktionsrullgardin som fäster genom att du spänner upp den i fönsternischen. Den fjädrande mekanismen har fästplattor som fäster i väggen när du skruvar och expanderar rullgardinen.

Vanliga frågor om Hasta Tension

Vilket mått ska jag ange när jag beställer?

När du beställer Hasta Tension ska du alltid ange den exakta bredden på fönsternischen, så gör vi rullgardinen så att den passar perfekt till det måttet. Mät alltid nischen exakt där rullgardinen ska sitta, ifall fönstret är lite snett.

Har du ett fönster som är väldigt snett och vint, är det bra att kontrollera så att det inte skiljer över 1 cm på varje sida i bredd i fönsternischen. Då finns risk att rullgardinen slår i när du rullar ned den.

Hur djup måste nischen vara för att Hasta Tension ska få plats?

För att Hasta Tension ska fästa riktigt bra behöver hela fästplattorna vara i kontakt med nischen. Nischen behöver därför vara minst ca 6 cm djup.

Vilka vävar passar till Hasta Tension?

Alla vanliga rullgardinsvävar passar till Hasta Tension, enfärgade, mörkläggande och screen-vävar.

Våra effektrullgardiner Day&Night och Daybreak går i dagsläget inte att få med Hasta Tension – mekanismen.

Hur noga måste jag mäta?

Det är viktigt att du mäter så noga som möjligt. Rullgardinen har +-1,5 mm toleransnivå.

Men! Allra snyggast blir rullgardinen om du anger exakt mått – så mät noga! 🙂

Hur bred blir själva väven?

Eftersom Hasta Tension expanderas för att passa i nischen, beror skillnaden i totalmått och vävmått på hur noga du har mätt. Har du mätt noga bygger fästet ca 1,5-2,5 cm på varje sida, dvs väven är ca 3-5 cm mindre än totalmåttet på rullgardinen.

Barnsäkerhet

Rullgardiner, hissgardiner och andra solskydd som justeras med kedja eller lina kan medföra en strypningsrisk om de är inom räckhåll för små barn. Vi på Hasta vill självklart undvika att du exponeras för denna risk och har utvecklat säkerhetsanordningar för alla våra solskydd som håller kedan/linan utom räckhåll för dina barn. För att undvika risk, var noga med att montera denna säkerhetsanordning på tillräcklig höjd och läs rekommendationerna i den medföljande instruktionen noga.

Hasta Tension produkter på hasta.se

Från: 1 386kr
Från: 1 057kr Från: 1 048kr
Från: 1 386kr