Patenterad innovation

Hasta Tension – skruvfri rullgardin

Rullgardinen du fäster med friktion i fönsternischen. Inga skruvar behövs! 

SHOPPA

Tillverkas efter ditt mått

Vi tillverkar rullgardinen i ditt exakta mått så att den passar perfekt hemma hos dig.

Inga skruvar behövs

Fäster med friktion i fönstrets nisch – du undviker onödiga skruvhål!

Stort urval vävar

Hasta Tension kan tillverkas i så gott som alla våra vävar ur vår rullgardinskollektion. Allt i från avskärmande, Day&Night och screen till komplett mörkläggande. 

Hasta Tension

Unik innovation

Det finns tillfällen då du behöver avskärma men inte vill eller får skruva vid dina fönster. I moderna hus med aluminiumramar kring fönstren får man ofta inte skruva eftersom de är en del av den bärande konstruktionen.

Hasta Tension är en friktionsrullgardin som fäster genom att du spänner upp den i fönsternischen. Den fjädrande mekanismen har fästplattor som fäster i väggen när du skruvar och expanderar rullgardinen.

SHOPPA PRODUKTERNA

Skruvfri
Skruvfri
Skruvfri
Skruvfri
Skruvfri
Skruvfri
Skruvfri
Skruvfri
Skruvfri
Skruvfri
Vad är skillnaden på 28 mm och 38 mm?

28 respektive 38 mm avser storleken på själva röret som väven rullas på.

Själva väven blir alltid några cm smalare än totalmåttet (rullgardinens bredd inklusive fästen). På Tension 28 mm blir väven ca 3 cm smalare, medan 38 mm blir ca 5 cm kortare. 

Detta innebär att det generellt sett blir mindre mellanrum på sidorna av väven med Tension 28 mm. Detta kan vara fördelaktigt om man vill använda en mörkläggande rullgardin, där man önskar minimera ljusinsläppet från sidorna.

Tension 38 mm har å andra sidan ett tjockare rör som möjliggör en högre höjd på rullgardinen, då röret klarar mer tyngd från väven.

Tension 28 mm behöver ett nischdjup på 5 cm för att fästa ordentligt medan Tension 38 mm behöver ca 6 cm fästyta.

Vilket mått ska jag ange på beställning?

När du beställer Hasta Tension ska du alltid ange den exakta bredden på fönsternischen, så gör vi rullgardinen så att den passar perfekt till det måttet. Mät alltid nischen exakt där rullgardinen ska sitta, ifall fönstret är lite snett.

Har du ett fönster som är väldigt snett och vint, är det bra att kontrollera så att det inte skiljer över 1 cm på varje sida i bredd i fönsternischen. Då finns risk att rullgardinen slår i när du rullar ned den.

Hur djup måste nischen vara för att Tension ska få plats?

För att Hasta Tension ska fästa riktigt bra behöver hela fästplattorna vara i kontakt med nischen. Nischen behöver därför vara minst ca 6 cm djup.

Vilka vävar passar till Tension?

Alla vanliga rullgardinsvävar passar till Hasta Tension, enfärgade, mörkläggande och screen-vävar.

Våra effektrullgardiner Day&Night och Daybreak går i dagsläget inte att få med Hasta Tension-mekanismen.

Hur noga måste man mäta?

Det är viktigt att du mäter så noga som möjligt. Rullgardinen har +-1,5 mm toleransnivå.

Men! Allra snyggast blir rullgardinen om du anger exakt mått – så mät noga! 🙂

Hur bred blir själva väven?

Eftersom Hasta Tension expanderas för att passa i nischen, beror skillnaden i totalmått och vävmått på hur noga du har mätt. Har du mätt noga bygger fästet ca 1,5-2,5 cm på varje sida, dvs väven är ca 3-5 cm mindre än totalmåttet på rullgardinen.

Barnsäkerhet

Rullgardiner, hissgardiner och andra solskydd som justeras med kedja eller lina kan medföra en strypningsrisk om de är inom räckhåll för små barn. Vi på Hasta vill självklart undvika att du exponeras för denna risk och har utvecklat säkerhetsanordningar för alla våra solskydd som håller kedjan/linan utom räckhåll för dina barn. För att undvika risk, var noga med att montera denna säkerhetsanordning på tillräcklig höjd och läs rekommendationerna i den medföljande instruktionen noga.

Behöver du hjälp?

Ring oss på 0221-345 00 eller chatta med oss vardagar 8-16:30.
Du kan också maila på [email protected] så återkommer vi så snart vi kan!