Vi besökte formex..

..för att spana in höstens trender. I höst kommer vi att se en fantastisk, rostig färgskala i allt från senapsgul, för att sedan passera över jordiga rosa toner, till roströd. Dessutom blir det mycket naturmaterial och textil. Häng med i vår trendspaning för att se några riktiga guldkorn från mässan, och produkterna som gör ditt hem både riktigt snyggt och trendigt. 

FÄRGER

Rostiga färger

Det räckte med att blicka över montrarna lite snabbt för att förstå vilka färger som kommer toppa hösten – främst är det brända, rostiga färger i allt från gammelrosa och ockra till senapsgul. Tillsammans med dessa färger såg vi ofta beiget, och även det grå hänger kvar. Riktigt snyggt alltihopa, tycker vi. Framförallt fanns dessa färger på textiler i olika slag, extra kul!

Höstens kulörer ackompanjeras också med svart för kontrast där vi kunde se många svarta småbord och hyllor.

Grönt är skönt

Vi kunde även spana en hel del grönt, särskilt hos textilerna och gärna i sammet. Grönt, mässing och en gnutta svart är en riktigt läcker färgkombination. 

Vi tar även in mycket grönt i hemmet med hjälp av växterna, inte minst i form av konstgjorda sådana. Otroligt vackra montrar syntes med artificiella växter och kvistar i alla dess slag.

 

Blå nyanser

En av mässans läckraste montrar tycker vi är den ovan. Fantstisk kombination av blå nyanser i kombination med gul och beige. Helt rätt i höst! Precis som med de gröna färgerna ser vi mycket blått i sammet, föga förvånande dock eftersom sammeten fortfarande är hetare än någonsin.

MATERIAL

I höst är det naturmaterial som gäller. Mycket sten, en hel del rotting, trä och linne syntes i montrarna. Hållbarheten står helt klart i fokus!

En annan sak som är säker är att sammeten står sig starkt ännu och förväntas inte försvinna på ett bra tag. Vi såg sammet på gardiner, möbler (i synnerhet på sittpuffen, i många fall i kombination med en mässingkant eller fransar), lådor och även brickor.

Mässingen kommer också hänga kvar ett tag till, kanske framförallt i antikmässing.

GARDINTRENDER

Den trend vi på Hasta älskar allra mest är förstås gardintrenden. Formex bjöd på oerhört mycket gardiner! Det var himla kul att se att gardinen får ta så stor plats. Vi såg gardiner som fick agera både vägg, pelarklädnad och dekoration.

Gardinomtagen är dessutom påväg tillbaka, kanske inte riktigt ännu till denna hösten men den som väntar på något gott… Stela omtag i vackra metaller som ger gardinen en böljande siluett. Vi vågar nästan också förvänta oss att vi kommer se att draperade gardiner är påväg tillbaka in i våra hem.

3 favoriter från mässan

Vacker bäddning i en läcker färgkombination. Rosa och beige tillsammans är en riktig vinnare!

Stol i sammet, i samma fina dovgröna färg du hittar på våra sammetsgardiner – och självklart älskar vi denna färg! Denna nyans kunde vi också se i barnrummen.

Den gula dagbädden är helt fantastisk. Även här ser vi beige sammet, så vacker att kombinera tillsammans med höstens rostfärger.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.