Tips för att hänga gardiner

En fördel med att sätta gardinen högt upp och låta den gå ändå från tak till golv är att fönstret upplevs som mycket större. Tänk även på att gardinstången eller gardinskenan ska vara tillräckligt bred för att gardinerna inte ska täcka fönstret alltför mycket. Du får då in mycket ljus hemma och det ger ett öppet och luftigt intryck. Gardinen ska framhäva fönstret – inte täcka det!

För att få den här effekten kan du välja att sätta upp gardinerna i en takskena såsom Hastas U-skena eller Alex gardinskena. En snygg gardinstång passar också jättebra att sätta närmare taket, det adderar så mycket mer än man tror i rummet.

 

Gardinskena tak placering

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.